Categories
Uncategorized

Uppfattningen att vi ska prata ökar också.

Den 31 maj tillkännagav Financial Services Commission en plan för att underlätta låneföreskrifterna, som omfattade utvidgning av förmånskraven för hypotekslån från det nuvarande för att stödja låginkomsttagare och slutanvändare att köpa sina egna bostäder. Och genomförandedatumet bekräftades den 1 juli i år, vilket gör det klart att vi kommer att genomföra det. I synnerhet tillkännagavs att DSR-reglerna på 40% kommer att genomföras för varje låntagare (per låntagare) från och med den 1 juli, så för de som inte känner till DSR-förordningen och dess betydelse kommer jag att förklara tillsammans med denna låneregleringsplan. Enkelt uttryckt är DSR förhållandet mellan den totala kapitalbeloppet och räntan på ett lån av något slag dividerat med individens årliga inkomst. Detta är en metod för att lägga till inte bara bostadslån utan också kreditlån, kortlån, avbetalning av bilköp och studielån. Vid första anblicken kan du vara förvirrad med DTI (Total Debt Repayment Ratio).

När det gäller DTI beräknas lånegränsen som resultatet av att det belopp som uppnåtts delas genom att endast ränta på andra lån läggs till huvudlånet på ett hypotekslån med årsinkomsten, men som visas ovan, i DSR, är huvudmannen + intresse av alla lån läggs upp och delat med den årliga inkomsten. Eftersom det är en metod för att bestämma förmågan att återbetala ett lån, är det lätt att faktiskt få en tätare gräns, och det finns fall där ett lån är omöjligt alls . Av den anledningen skapades lånevärderingsindexet i syfte att förhindra att människor med en hög andel lån till inkomst blir så kallade husfattiga eller att förhindra överhettning av bostadsköp genom att kraftigt ta lån, men kritiserar att det är en hinder för vanliga människor och slutanvändare att hitta en bostad. Det fanns också många. Om du tittar på detta tror jag att du kommer att få en känsla av DSR-regleringen och dess betydelse.

Det är emellertid en motsägelse att DSR 40% -regleringen genomförs, till skillnad från innehållet att preferenskraven för bostadslån utvidgas. Om DSR 40% reglering läggs på varje låntagare, kommer de fortfarande att betala av studielån och betala månadshyra eller bil omgångar, etc. Det finns oro för att det kan sänkas.

Faktum är att den 1 juli följande år kommer 40% av DSR för sedlar och 60% av DSR för icke-sedlar att tillämpas. I det här fallet utesluts vanliga människor eller ungdomar vars inkomst inte når en viss nivå, även om LTV, det vill säga säkerhetsgraden, ökas. I praktiken har det inte funnits en separat DSR-reglering som hittills har fastställts, men det var denna DSR som reglerades snarare än att regleras eftersom många banker räddade sina liv. Så som ett alternativ använde många vanliga människor Bogeumjari-lånet från Housing Finance Corporation. Detta beror på att Housing Finance Corporation upprätthöll en policy att tillåta upp till 70% av DSR på egen hand, och i fall som överstiger 70% var det möjligt att låna genom en separat granskning och justering av gränsen.

Det är sant att regeringen har detta Bogeumjari-lån i åtanke, men i verkligheten, när många vanliga människor köper sitt eget hus i Seoul eller storstadsregionen, räcker inte Housing Finance Corporations Bogeumjari-lån, så det förbises att det finns många fall där de måste få ytterligare lån från kommersiella banker. Det finns en stor röst som säger det. Anledningen är att det är lätt att förstå om du förstår DSR-reglerna och deras betydelse. Huvudet och intresset för detta Bogeumjari-lån ingår i DSR-beräkningen i kommersiella bankers låneprocess.

Det förväntas inte att det kommer att ske separata ändringar av den nuvarande 40% DSR-planen. Faktum är att regeringen och närstående organisationer aktivt söker sätt att använda Bogeumjari-lånet. Även om en relativt hög DSR för närvarande tillämpas, finns det åsikter om att standarden bör höjas lite. Eftersom bostadsfinansieringsbolaget håller på att lansera ett ultralångt hypotekslån med en löptid på 40 år i juli, kan dessutom åsikten att ytterligare lånekapacitet kan utökas om räntesänkningen och räntesänkningen läggs till tillsammans. är.

Det finns också planer på att tillämpa framtidsberäknade inkomster tillsammans i processen för att fastställa den årliga inkomsten som krävs för DSR när ungdomar får ett hypotekslån. Det finns också en viss rörelse inom detta område, men nyheten är att Financial Services Commission påbörjar en fullskalig process för att fastställa konkreta riktlinjer genom mer data baserat på användningen av åldersspecifika inkomstdata i sysselsättnings- och arbetskraftsstatistik. Dessutom finns det en växande uppfattning om att banker bör utvidga ramen för lånegränsen genom att lätta huvudbeloppet och räntan på Bogeumjari-lånet inom en viss gräns, vilket tillämpades i samma takt i den nuvarande DSR-beräkningen.

Praktiskt taget är många människor mycket okända med DSR-regleringen och dess betydelse, men eftersom många är frustrerade över tröskeln att köpa ett hus på grund av detta är en plan för att lindra slutanvändare avgörande. Dessutom kommer vi att kort granska utvidgningen av förmånliga villkor för hypotekslån som tillkännagivits av Financial Services Commission. Först och främst är den viktigaste delen av denna plan att den är begränsad till vanliga människor och slutanvändare. För det första, om man tittar på de förmånliga villkoren för detta mål, kommer bostadsprisstandarderna att höjas till 900 miljoner vann eller mindre för överhettade spekulationsdistrikt och 800 miljoner vann eller mindre för områden som kan justeras. Dessutom har inkomsttröskeln, som var begränsad 휴대폰 소액결제 till mindre än 80 miljoner vunna för gifta par, också ökat till mindre än 90 miljoner vann, och för första gången köpare kommer den att öka till mindre än 100 miljoner vann.

Om ovanstående kriterier är uppfyllda kan förmånsförmånen för LTV (Security Recognition Ratio) ökas med 10% upp till maximalt 20%, vilket kommer att öka till 60% i överhettade spekulationsdistrikt och 70% i områden som ska justeras. Av särskilt intresse är att 50% av de 600 till 900.000.000 won del av den överhettade spekulationer distriktet, där den befintliga förmåns fördelar inte tillämpades, är också 60% av 500-800.000.000 won avsnitt, som är 10% vardera. Kommer vara Det bör dock noteras att den totala gränsen sätts till 400 miljoner KRW, även om motsvarande uppkvot tillämpas för att förhindra den urskiljande ökningen av hushållens skuld.

Genom att granska DSR-förordningen och dess betydelse granskade vi kort innehållet i denna avreglering av lån. Om du för närvarande funderar på att köpa ditt eget hem, skulle det vara en bra idé att noga överväga dessa fördelar och använda dem. Men inte bara årsinkomster utan också smart planering bör prioriteras så att alltför stora tillgångar inte är knutna till fastigheter.

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다